Featured Page Widget

De laatste tijd gebruik ik eigenlijk alleen maar het Genesis Framework om een nieuwe theme mee op te bouwen. Het is een mooi basis framework en je hebt er vele mogelijkheden mee. Zo zijn Karen Folkertsma en ik bezig met een nieuwe website. Op de homepage had Karen een blok met intro’s bedacht. Deze intro’s leiden allemaal naar een pagina. Nu kun je dat natuurlijk handmatig in een pagina zetten, met mooie links, maar het moest toch ook makkelijk kunnen. Ik heb niet zo lang geleden een developperspakket gekocht bij StudioPress met daarin Genesis en alle childthemes van Genesis die door Studiopress zijn ontwikkeld. Handig om een keer te gebruiken, maar ook handig om eens te kijken hoe op de verschillende themes oplossing voor problemen wordt gevonden.Zo kwam ik op de featured page widget. Op de homepage een speciale widget area gemaakt (soort sidebar) en daarin voor elke pagina een featured page widget neergezet.  Instellingen gemaakt, netjes bij de pagina’s zelf een featured image (aanbevolen afbeelding) ingesteld en nu heb ik een keurige homepage met daarin van elke pagina een intro, met link naar de pagina en een afbeelding.

Zo vind ik binnen Genesis steeds meer handigheden en ben ik blij dat ik met dit framework ben gaan werken. Het maakt het werk voor mij niet alleen handiger. Ook de latere gebruiker kan veel makkelijker dingen aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *