Facebook en de WordPress auteur

Mailtje van een klant… Help.. er staat opeens een andere auteur bij mijn berichten als ik deze met een link op facebook plaats. En inderdaad, als ik een blogpost van haar op facebook zet dan komt daar als auteur een link naar haar andere Facebook-account. Opeens, want bij al haar vorige geplaatste berichten staat netjes als auteur ‘Redactie” vermeld met een link naar het betreffende bericht op haar weblog. Waarom is dat nu opeens niet meer?Kennelijk is er bij Facebook weer iets gewijzigd. Op haar WordPress website kan ik zo niets vinden. Ik krijg ook de tip om bij de SEO instellingen te kijken, maar ook daar niets. De eerstvolgende stap is natuurlijk Google en dan kom ik op een serie artikelen over het plaatsen van WordPress berichten op Facebook en hoe je kunt zorgen dat ze zó op Facebook komen als jij wilt. Dát zoek ik.

Het eerste artikel gaat over een andere frustratie.. het plaatsen van de verkeerde foto, maar als ik op die pagina verder blader kom ik op een artikel van dezelfde auteur die precies aangeeft wat er hier ook mis gaat.. de verkeerde auteursverwijzing. En gelukkig ook de oplossing. Het blijkt heel simpel. Mijn klant heeft een multisite en met haar gebruikersaccount schrijft ze op twee blogs. Voor het ene blog heeft ze bij haar gebruikersprofiel de Facebookpagina ingevuld die hoort bij dat weblog. Maar met datzelfde account schrijft ze dus ook op haar andere blog. En Facebook pakt tegenwoordig dus het Facebookaccount wat bij het profiel staat.

Tip dus naar mijn klant… ga voor beide blogs met een eigen account schrijven als je bij de artikelen een link naar je Facebookpagina wilt hebben of anders.. haal de Facebooklink bij je profiel weg. Dan zal de auteur weer automatisch de WordPress auteur van het bericht worden en de link zal niet meer naar je Facebookpagina gaan, maar naar je weblog.

Het artikel waar ik de oplossing vond: Facebook voegt auteur informatie toe aan gedeelde link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *