Events calendar plugin in het Nederlands

Diverse opdrachtgevers wilden graag een kalender/agenda op hun website. Nu is het altijd even zoeken naar een geschikte plugin uit het grote aanbod van kalenderplugins. Voor een simpel overzicht gebruik ik graag de Events Calendar plugin. Hiermee kun je makkelijk activiteiten toevoegen. Er is een widget beschikbaar voor de komende activiteiten en op een pagina kun je een mooie kalender plaatsen met het totaal overzicht. Daarnaast vind ik het prettig als je via de kalender op een pagina kunt komen met uitgebreide gegevens van de activiteiten. Enige nadeel was dat er geen Nederlandse vertaling van deze plugin is. Of in ieder geval… ik kon deze niet vinden. Gelukkig was er wel een taalbestand aanwezig waardoor ik makkelijk een Nederlands taalbestand kon maken. Deze kun je plaatsen in de map lang in de map van de Events-calendar plugin.

Suggesties voor verbetering zijn altijd welkom. Als je al berichten hebt gemaakt met de Engelse versie, dan moet je daarin de taal aanpassen. Nieuwe berichten worden netjes in het Nederlands gemaakt.

(losse bestanden zijn weggehaald. Bestanden alleen via de zip te downloaden)

(Deze vertaling kan verouderd zijn. Ik heb het taalbestand niet bijgewerkt sinds het schrijven van dit bericht)

13 reacties

 1. Hallo Karin,

  Ik ben een website aan het maken met een lange trainingsagenda. Daarvoor heb ik de WP plug in ‘Event Espresso’ aangeschaft. Ik ben nu de tutorials aan het doorworstelen, maar het wil nog niet zo goed vlotten. Kan ik je inhuren om mij hierbij te helpen?

  VG
  Jaap Hollander

  • Hallo Jaap,

   Ik heb deze plugin zelf nog nooit ingezet, maar kan je er natuurlijk mee helpen. Neem via de mail (info@bronwasserwebsites.nl) even contact met me op. Dan kunnen we een afspraak maken.

   Groeten

   Karin

  • Je kunt ze niet downloaden door er met de muis op te gaan staan, je komt ze downloaden zoals omschreven… doel opslaan als… koppeling opslaan als… of gewoon het zipbestand downloaden.

 2. Ik probeer dit nu al een tijdje aan de praat te krijgen (in eerste instantie lokaal). Er wordt niets vertaald.
  Kloppen die bestanden van jou? Kwa omvang en inhoud lijken ze niet op andere taalmodules?

  Groet,

  L.

 3. Het zijn gewone taalbestanden. Ik heb het nu alleen het mo bestand in de zip gezet. Deze moet goed zijn. Werkt bij de installatie die ik heb ook.

  • Lukt het ook niet door te rechtsklikken en dan doel opslaan als… te kiezen. Dat heb ik net geprobeerd en bij mij lukt het wel. Snap niet waarom het andere niet werkt. Het bestand is wel aanwezig op de server. Heb de tekst nu even aangepast.

 4. Hallo Karin,

  Ik probeerde het bestand te downloaden en dit is gelukt… Nu wilde ik het uitpakken en het geeft aan dat het bestand is beschadigd of zo… Ik kan het dus niet uitpakken en/of toevoegen tot de map “lang”. Zou je het nogmaals op de server willen zetten of in mijn beste geval naar me mailen….
  alvast bedankt,

  Gr Charles

 5. Hallo Karin,

  Ik wil graag deze versie activeren. Ik heb uw bestandje gedownload en en geplaatst in de map “lang”. Maar hoe activeer ik de nederlandse versie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *