Breadcrumbs – Genesis theme en WordPress SEO van YOAST

Een nieuw te bouwen WordPress website heeft nogal een wat ingewikkelde structuur, dus een ‘kruimelpad’ of breadcrumbs* zijn dan wel handig. Voor het thema gebruik ik het Genesis Framework als basis. Hierin kun je de breadcrumbs aan of uit zetten en bepalen op welke pagina’s ze wel/niet zichtbaar zijn. Maar wat ik ook probeerde, ik kreeg ze niet zichtbaar. In de themabestanden gekeken of daar ergens in stond dat ze uit moesten staan, maar ook daar niets.

Opeens realiseerde ik mij dat ik ergens had gelezen dat je de breadcrumbs ook kan regelen via de WordPress SEO van Yoast. En daar bleken ze inderdaad uit te staan.

Dus de tip: Gebruik je Genesis en WordPress SEO van yoast en krijg je de breadcrumbs maar niet in beeld? Check dan zowel de instellingen bij Genesis als bij SEO. Je vindt de breadcrumbs bij Interne Links: Kruimelpad.

 

*Breadcrumbs is de Engelse benaming voor het menuutje wat je soms boven pagina’s ziet waarin je kunt zien/volgen waar je in de website bent. In Nederlands wordt ook wel Kruimelpad gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *