Better Text Widget

Op een nieuwe website is het de bedoeling dat de vele widgets in de sidebar allemaal een eigen kleur krijgen. Dat is natuurlijk prima te doen via de css.  Elke nieuwe textwidget krijgt immers in WordPress een eigen ID mee. Maar na wat themewisselingen en vergissingen heeft een aantal van die widgets nu opeens een ander ID. Dat is lastig, want dat betekent dat de css weer moet worden aangepast. Op zoek dus naar een plugin waarbij je zelf de class van de textwidget kunt bepalen. Dat is nog niet zo makkelijk en een reactie op LinkedIn is zelfs het zelf schrijven van een widget. Nog niet mijn sterkste kant. Na een kleine zoektocht zijn er wel wat plugins te vinden die een uitbreiding geven op de standaard textwidget. Helaas zijn nog niet allemaal geupgrade voor de laatste versie van WordPress. Maar uiteindelijk beland ik bij Better Text Widget. Belangrijkste kunstje van deze widget voor mij is dat de plugin de widget een extra class geeft, gebaseerd op de titel van de widget. En dat is handig en opent vele mogelijkheden.  Maar ik blijf me aanbevolen houden voor een widget waar bij ik naast de titel gewoon een class kan ingeven, zodat ik daarmee bijvoorbeeld de kleur kan bepalen en de redacteur vrijheid heeft in het kiezen van de titel van de widget.

2 reacties

  1. Die plugin lijkt me inderdaad niet handig omdat je nog wel is van titel wilt veranderen. Als ik zelf een widget bouw, kan ik in de php file zelf aangeven welke class die widget moet krijgen. Daarnaast wordt er automatisch een id toegevoegd met de widgetnaam: ‘widgetname-id’.

    Mocht je de code willen ontvangen, laat maar weten. Dan mail ik het je.

    • In dit geval zullen de titels niet zo vaak wijzigen, maar ik ben nog wel op zoek naar een text-widget waar een extra vakje is om een class toe te voegen. OP een andere website wilden ze kunnen kiezen uit 3 kleuren voor de widgets, Heb er toen 9 gemaakt, van elke kleur 3, maar als je dan gewoon de mogelijkheid hebt om een kleur-class toe te voegen is dat natuurlijk veel handiger. Ben wel benieuwd naar jouw widget, dus als je hem kunt mailen… graag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *