Bestaande afbeeldingen in gallery gebruiken

In een reactie op de post over [intlink id=”1113″ type=”post”]WooCommerce[/intlink] stelde Ferdi de volgende vraag:

Ik werk momenteel met woocommerce. Geweldige module, maar heb problemen met de featured image. Ik wil onder ieder product steeds dezelfde images gebruiken die duidelijk maken welke kleuren er beschikbaar zijn voor het product. Nu lukt het me bij het eerste product prima om deze afbeeldingen via een gallery onder de foto van het product te tonen, maar daarna lukt het niet. Ook niet als ik de afbeeldingen vanuit de Media library toevoeg in de product description. En ik wil ook niet steeds voor ieder product de afbeeldingen opnieuw uploaden. Heb jij een tip hoe dit op te lossen.

Nu ben ik zelf al een paar keer tegen die gallery opgelopen, dus uitproberen. Maar inderdaad. Je kunt standaard niet een plaatje in een gallery zetten wat al in de mediabibliotheek staat. Dit geldt zowel voor de gewone berichten als voor producten in WooCommerce. Op zoek dus naar een oplossing. De WordPress community kennende is er voor elk probleem wel een oplossing te vinden.In eerste instantie kwam ik in het supportforum van WordPress een hoop dezelfde vragen tegen en helaas, in eerste instantie weinig antwoorden. De oplossing zou zijn de afbeeldingen opnieuw te uploaden. Maar als je bepaalde afbeeldingen bij veel berichten wil gebruiken, of zoals Ferdie bij veel producten in je WooCommerce winkel dan slibt je server snel vol. Alles heeft te maken met de manier waarop WordPress met de afbeeldingen omgaat. Het blijkt dat elke afbeelding wordt gekoppeld aan het bericht waarin het is geupload. Eenmaal gekoppeld aan dat bericht kan het niet aan een tweede bericht gekoppeld worden. Het is wel mogelijk een afbeelding in meerdere berichten te gebruiken, maar niet in meerdere galleries.

Uiteindelijke stuitte ik op een draad waarin uiteindelijk wel een oplossing stond.  Er bestaat een plugin, Duplicate Images, waarmee je een afbeelding uit de mediabibliotheek kunt koppelen aan een nieuw bericht. Eenmaal geinstalleerd krijg je in het scherm voor Media uploaden/toevoegen uit de mediabibliotheek een extra link – attach. Met deze link kun je de afbeelding koppelen aan dit nieuwe bericht en het ook in dit bericht (of bij dit product) in de gallery zetten. Je kunt zo een afbeelding meerdere keren koppelen zonder dat je het opnieuw hoeft te uploaden (en dus zonder dat het twee keer, of vaker, op de server komt te staan). Voor de ruimte op de server is deze plugin handig. Echter elke nieuwe koppeling betekent ook dat de afbeelding wel in de mediabibliotheek geplaatst wordt. Deze wordt daar niet overzichterlijker van. Maar goed, als je een afbeelding opnieuw moet uploaden, gebeurt dit ook. De echte oplossing zit waarschijnlijk in het anders organiseren van de afbeeldingen binnen WordPress zelf. Wellicht in een volgende upgrade? Voor nu werkt dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *