BackWPup en WordPress 4.9.6

Een berichtje van een klant. “Ik kan opeens mijn widgets niet meer bijwerken en ik krijg een foutmelding als ik een plaatje wil uploaden.” Dat is vreemd, er is niets aan de website gewijzigd. Tenminste, dat dacht ik. Opeens bedacht ik mij dat het enige wat gewijzigd was was de laatste update van WordPress. Normaal hebben die minor updates weinig of geen effect op WordPress acties zelf, zoals de widgets of media uploads. Dus moest het ergens anders in zitten. Een zoektocht op internet, met wat hulp uit de WordPress groep op Facebook bracht me bij BackWPup. Kennelijk gaat de combinatie met de nieuwste versie van WordPress niet goed. Het uitzetten van BackWPup heeft het gewenste effect. Alles werkt weer. Nu dus wachten op de nieuwe update van BackWPup. Gelukkig is het op de sites die ik onderhoud alleen voor een reserve backups en worden de backups ook met andere systemen gemaakt, zodat backups wel gegarandeerd zijn. Maar heb je dus BackWPup als backup plugin op je WordPress websites en moet je met de widgets werken of media uploaden. Zet hem dan even uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *