Automatic upgrade plugin en wordpress 2.7.1

Er is een nieuwe upgrade voor wordpress, 2.7.1. Als ik naar het administratiedeel van wordpress ga, zie ik wel een gele balk waarin staat aangegeven dat er een nieuwe upgrade is, maar ik mis de balk dat ik automatisch kan upgraden. Als ik in het menu naar automatic upgrade ga krijg ik de melding dat wordpress tip top in orde is en dat ik niet hoef te upgraden. Gelukkig heeft wordpress tegenwoordig ook zelf de mogelijkheid om te upgraden onder Tools. Maar die upgrade de bestanden van wordpress en waarschijnlijk ook wel de database, maar die maakt niet eerst een backup van de bestanden en van de database. Die zet niet netjes je website in Onderhoudsmode, deactiveert je plugins niet en activeert ze na de upgrade ook niet. Dat soort dingen moet je allemaal zelf doen en dat was juist het handige van de automatic upgrade. Die deed dat allemaal voor je. Ik hoop dus maar dat dit een eenmalig iets is, dat straks de nieuwe upgrades van wordpress weer door de plugin herkent worden. Of dat wordpress de ingebouwde upgrade ‘upgrade’ naar het niveau van de plugin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *