Als WordPress NL upgraden niet lukt

Ik heb een redelijk aantal WordPress websites onder mijn beheer. Ze zijn van verschillende leeftijd en meestal geeft het upgraden van WordPress geen probleem. Zo was ik vol goede moed aan de upgrade naar 3.0.3 begonnen toen dat bij een aantal websites fout liep. Ik kon er niet direct de vinger opleggen en had die websites maar even overgeslagen. Het lag niet aan de server, want de meeste websites staan op dezelfde server. In een opwelling besloot ik bij één blog, na het niet willen lukken van de Nederlandse automatische upgrade, maar eens gewoon de Engelse upgrade te proberen. Deze liep zonder problemen. Toen bedacht ik dat ik een bericht van Remkus de Fries voorbij had zien komen over het terugzetten van de Nederlandse taalinstelling van nl naar nl_NL. Wat bleek, de websites die ik niet kon upgraden waren allemaal nieuwere websites die de taalinstelling nl hadden. De websites die ik wel kon upgraden hadden de taalinstelling nl_NL. Na wijziging in de wp-config.php van de taalinstelling naar nl_NL en het omzetten van de taalbestanden nl.po en nl.mo naar nl_NL.po en nl_NL.mo was het upgraden geen probleem meer. De upgrade zoekt naar het upgradebestand wat gekoppeld is aan de taalinstelling. Is deze nl, dan zoekt hij naar een nl-bestand, wat niet bestaat. Er is alleen een nl_NL upgrade bestand en dat wordt gevonden als de taalinstelling dus daarop staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *