Afbeelding online optimaliseren

Eerder schreef ik al over het belang van goed geoptimaliseerde afbeeldingen op je website. In deze blogpost geef ik een aantal online tools waarmee je foto’s kunt verkleinen en optimaliseren voor het web. Hier zijn enkele populaire opties:

Lees meer: Afbeelding online optimaliseren
  1. TinyPNG (https://tinypng.com/): TinyPNG is een populaire tool voor het verkleinen en optimaliseren van PNG-afbeeldingen. Het comprimeert afbeeldingen zonder merkbare kwaliteitsverlies.
  2. JPEGmini (https://www.jpegmini.com/): JPEGmini is een online tool die is gespecialiseerd in het verkleinen en optimaliseren van JPEG-afbeeldingen. Het vermindert de bestandsgrootte van JPEG’s zonder de visuele kwaliteit te veel aan te tasten.
  3. Kraken.io (https://kraken.io/): Kraken.io is een alles-in-één tool voor het optimaliseren van afbeeldingen. Het ondersteunt zowel JPEG- als PNG-afbeeldingen en biedt geavanceerde optimalisatiefuncties.
  4. Compressor.io (https://compressor.io/): Compressor.io is een online tool waarmee je zowel JPEG- als PNG-afbeeldingen kunt verkleinen. Het biedt verschillende compressieniveaus en visuele voorbeelden van het resultaat.
  5. Optimizilla (http://optimizilla.com/): Optimizilla is een gebruiksvriendelijke tool voor het optimaliseren van JPEG- en PNG-afbeeldingen. Het stelt je in staat om de compressiekwaliteit aan te passen en realtime voorbeelden te bekijken.

Deze tools zijn gratis te gebruiken, maar hebben mogelijk beperkingen op het aantal afbeeldingen dat je kunt optimaliseren of bepaalde functies die alleen beschikbaar zijn in premium-versies. Zorg ervoor dat je de voorwaarden van elke tool bekijkt en eventuele persoonlijke gegevens leest voordat je ze gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *