In januari komt een nieuwe versie van Chrome en die gaat nog duidelijker aangeven dat een website niet over een beveiligde verbinding gaat. ONVEILIG komt er naast de url te staan. Wat betekent dit en wat is een beveiligde verbinding en hoe zorg je dat jouw website ook het label VEILIG krijgt?
Is deze verbinding veilig?
Als je naar een gewone website gaat die nog niet veilig is, verschijnt er naast de url een rondje met uitroepteken. Klik je er op dan krijg je een waarschuwingstekst dat de verbinding niet veilig is en dat gevoelige informatie gestolen KAN worden. Het hoeft niet.. het kan. Je bent dus gewaarschuwd. Er is geen reden deze website niet te bezoeken, maar vul geen gevoelige gegevens in een formulier in. Een niet veilige website begint met http://
Een veilige website herken je aan het groene slotje, bij Chrome (zie plaatje) staat er ook Veilig bij en de url naar de website begint met https://
Websites die Veilig gegeven worden zijn voorzien van een SSL certificaat, ofwel een certificaat die garandeert dat de verbinding naar de website veilig is. Dat je gegevens versleuteld worden doorgegeven. Zeker voor websites waar je je gegevens moet achterlaten of waar je moet betalen is het belangrijk dat dit via een veilige lijn gebeurt.
Jouw website veilig met SSL/HTTPS
Is jouw website nog niet veilig? Op zich is er dan nog niets aan de hand. Je website kan niet gehackt worden, maar het kan wel mensen afschrikken. Zeker als de nieuwe versie van Chrome uit komt en er naast je url opeens ONVEILIG staat. De kans dat mensen schrikken en de website dichtklikken is groot. Zeker als je niet bekend bent met de materie is dat toch een eerste reactie als er onveilig staat. Zorg dus dat jouw website snel het label VEILIG krijgt en vraag een SSL certificaat aan. Dit kan meestal snel en eenvoudig bij je eigen provider. Deze kan dit direct aan je pakket koppelen. Maak je gebruik van WordPress Plus Hosting bij mij, vraag dan direct het SSL certificaat aan met het aanvraagformulier. Er zijn verschillende soorten. Voor de meeste websites is een standaard domeincertificaat voldoende. Dit heb je nodig als je website puur www.websitenaam.nl is. Maak je gebruik van subdomeinen, dan moet je een wildcard domeincertificaat aanvragen. Heb je meerdere websites of een multisite met daaraan meerdere domeinen gekoppeld dan moet voor elke domeinnaam een apart certificaat aangeschaft worden. Vraag bij je provider naar de kosten en mogelijkheden. Of als je gebruik maakt van WordPress Plus Hosting, neem dan contact met mij op.
Lees ook dit bericht van WordFence